Zoek een product

Zoek op toepassing

zoek

Zoek op merknaam

zoek

Bracing

Mobiliteit is voor veel mensen vanzelfsprekend, voor anderen een luxe. Mensen met een gewrichtsaandoening weten snel wat hun beperkingen zijn. Een goede brace die bewegingsvrijheid garandeert, kan uitkomst bieden.

Functie van een brace

De functie van een brace is veelvoudig. Allereerst moet de patiënt beschermd en ondersteund worden. De brace zorgt er dan voor dat er een betere proprioceptie komt. Onder proprioceptie moet je verstaan dat de hersenen bij pijn prikkels gaan sturen naar de plaats van het letsel, waardoor de spieren het gewricht helpen ondersteunen. Met het gebruik van een brace zorg je ervoor dat het gewricht al in een soort staat van paraatheid komt, waardoor je de belasting vermindert. In het algemeen kan je zeggen dat braces ervoor zorgen dat de proprioceptie heel actief wordt. Daarnaast helpen ze tegelijkertijd ongepaste beweeglijkheid voorkomen en geven ze stabiliteit aan een gewricht, waardoor de patiënt een niet te onderschatten veiligheidsgevoel wordt gegeven. Het doel is dan het gewricht zo stabiel en getraind maken, dat een brace overbodig wordt.

Push braces

Een brace is een uitstekend hulpmiddel... als je hem goed gebruikt!

Een brace dient om overbelasting te voorkomen en stabiliteit te behouden. Het is dan ook niet altijd nodig de brace de hele dag te dragen. Een brace is dus een hulpmiddel om op een zo kort mogelijke termijn op een verantwoorde manier terug te keren naar een stabiele toestand met volledige bewegingsvrijheid.

Soorten braces

We maken onderscheid tussen twee soorten braces. Enerzijds de specifieke, medische braces zoals Push Braces en anderzijds de Sportbraces zoals die van PSB.

Push braces
Push Braces

Push kent de wensen van voorschrijvers, vakhandel en gebruikers. Er wordt voortdurend gezocht naar de beste oplossing om de belastbaarheid van het menselijk bewegingsapparaat te verhogen. Daarbij test Push haar nieuwe braces uitvoerig en langdurig onder begeleiding van medici en wetenschappers. Materiaal en vorm wordt onderzocht, terwijl er eveneens uitdrukkelijk gekeken wordt naar het ontwerp.

Het resultaat is een complete lijn Push Braces. Een onderscheidend concept gebaseerd op optimale steun, druk en verkleving aan de huid. Functionele oplossingen waarmee het vertrouwen in de fysieke belastbaarheid wordt hersteld. Dienstbaar aan de gebruiker.

Push Braces worden met plezier gedragen en zijn eenvoudig in gebruik. Nieuwe, hoogwaardige materialen, zoals Sympress, liggen aan de basis van een hoog draagcomfort en een goede duurzaamheid. Het attractieve design van de brace maakt dat de gebruiker uiteindelijk gezien mag worden. Juist dat gaat samen met een verbeterde mobiliteit.

3 Profielen: Care / Med / Ortho