Zoek een product

Zoek op toepassing

zoek

Zoek op merknaam

zoek

Zorgsector

De zorgsector is ongetwijfeld een uniek milieu. Binnen dit milieu wordt naar tools gezocht die ervoor zorgen dat de hulpverlener efficiënt kan werken en die tegelijkertijd voorzien in een optimaal comfort en welzijn van de hulpbehoevende. De zorgsector omvat dan ook een breed gamma aan uiteenlopende vormen van hulp- en dienstverlening.
Daarbij horen uiteraard producten met preventieve, curatieve, verzorgende, begeleidende, ondersteunende of palliatieve eigenschappen. Om die reden biedt VitaMed een breed gamma aan verzorgingsproducten aan. Of het nu gaat om producten voor behandeling van en ter preventie van decubituswonden, veelzijdige douche- en toiletstoelen, antiallergie dekbedden, positioneringkussens of wondverzorgingsproducten, alles valt binnen het ‘zorgsector’-gamma van VitaMed.

Anti-decubitus matrassen

Het belang van de matras ligt in de eerste plaats bij een goede ondersteuning. Als het bijvoorbeeld de bedoeling is om doorligwonden te voorkomen, dan is een gelijke verdeling van de druk essentieel en meerbepaald bij die zones die het gevoeligst zijn. Om een verweking van de huid tegen te gaan, moet de ondersteuning bovendien steeds koel, comfortabel en geventileerd blijven. De stof moet dus voldoende ademen. Verder moet de stof ook garanderen dat de wrijving minimaal blijft.

In het geval van personen met zware rugklachten is de stabiliteit soms even belangrijk als de flexibiliteit van de matras. In deze gevallen kan een beroep gedaan worden op matrassen die bestaan uit een speciale foam of speciaal schuim dat zich aanpast aan de positie van het lichaam. Verder mag ook het hygiënische aspect niet worden verwaarloosd. Ook als het gaat om de matras biedt waterdichtheid en een samenstelling die allergieën kan voorkomen immers tal van voordelen.

VitaMed biedt tal van matrassen: zowel niet-alternerende (Spenco Healthcare) als alternerende (First Technicare) matrassen; zowel opleg- als vervangsystemen.

Douche- en toiletstoelen

Douche- en toiletstoelen

Voor personen die niet goed te been zijn, wordt het douchen of naar toilet gaan al snel een ware lijdensweg. Daarom biedt VitaMed speciaal ontwikkelde stoelen van RCN die in de douche of boven het toilet kunnen worden geplaatst. Het spreekt vanzelf dat een grote stabiliteit in dit geval onontbeerlijk is. Die wordt enerzijds gegarandeerd door rubber onder de zolen, door een zit- en rugkussen maar ook door de dikte van de buizen waaruit de stoel bestaat. Dikke buizen zorgen voor een verhoogde stevigheid en geven zo ook meteen een gevoel van zekerheid.

Het kader van de stoel is vaak veelzijdig opgevat en kan voorzien worden van een veiligheidsbeugel, een voetensteun of van een zwenkbare armleuning. Deze laatste laat toe om op verschillende manieren in de stoel plaats te nemen, bijvoorbeeld zijwaarts. Verder moeten ook de afmetingen van de stoel beperkt blijven zodat er voldoende beenruimte vrij blijft. Naast de standaardstoelen is het mogelijk zelf uw stoel samen te stellen conform specifieke eisen van de patiënt en/of hulpverlener. Het is hierbij belangrijk dat het ontwerp een goede combinatie biedt van onderhoudsvriendelijkheid, comfort en stabiliteit.

Antiallergie dekbedden

Antiallergie dekbedden Beddengoed moet niet enkel voldoende verwarmen maar moet ook een oplossing bieden naar hygiëne toe. Onderhoudsvriendelijkheid is met andere woorden erg belangrijk. Waterdichte materialen die niet inboeten aan zachtheid zorgen ervoor dat vloeistoffen makkelijk kunnen worden verwijderd en dat het beddengoed snel opnieuw kan worden gebruikt. Als een oplossing kan geboden worden naar het mijden van huisstof, is dit gunstig voor personen die allergisch zijn of gevoelig zijn voor allergieën.

Het Tendrest-beddengoed van Spenco Healthcare is uitgevoerd met waterdichte, dampdoorlatende materialen. Dit maakt van deze dekbedden en kussens een hygiënisch alternatief voor traditioneel beddengoed. De naden zijn bovendien zo gelast dat ze alle vloeistoffen weren. Voor mensen met een huisstofallergie zijn de producten zeker welkom aangezien er geen transfer plaatsvindt van partikeltjes doorheen het oppervlaktemembraan. Het beddengoed is efficiënt, comfortabel en erg gebruiksvriendelijk. Zo moet het bijvoorbeeld enkel schoongeveegd worden met een zacht detergent of met een oplossing van één tot tien procent hypochloriet. Wassen noch drogen is noodzakelijk.

Positioneringkussens

Positioneringkussens Uiteraard is zit- en ligcomfort essentieel voor elke patiënt. Het Relax-gamma van VitaMed zorgt voor een stabiele en ontspannen lichaamshouding en geeft tevens een verlichting van de belasting op de wervelkolom en ledematen. Alle producten zijn gevuld met mini-polyester korreltjes die onder hoge druk gevuld zijn met lucht. Deze bolletjes zijn duurzaam, vormvast, milieuvriendelijk en brandvertragend.

Het Relax-gamma bestaat uit verschillende soorten kussens, met elk hun eigen vorm en functionaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende materialen: standaard katoen of Bi-Tec, een materiaal dat brandvertragend en waterdicht is. Dit materiaal is prima bestand tegen huisstofmijt dankzij de sterke ademende eigenschappen. Verder zijn voor de Relax-kussens ook verschillende slopen beschikbaar.

Wondverzorgingsproducten

Huidwonden moeten op elk moment van de dag optimaal verzorgd worden. Ook na een hospitalisatie is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten in huis te hebben. Spenco Healthcare ontwikkelde hiervoor specifieke medische behandelingen die voorkomen, maar ook genezen.

Wondverzorgingsproducten De zogenaamde ‘vochtige verzorging’ staat bekend als de ideale methode om allerlei wonden te behandelen. Primskin verband is een transparante hydrogel die een vochtige omgeving schept om de wondheling te bevorderen. Deze gel wordt ontwikkeld op basis van polyethyleenoxide en bestaat voor 96 % uit water. Het geheel zit vervat in een heldere los geweven stof uit polyethyleen. Het gebruik van het Primskin verband is aangewezen voor de behandeling van wondnaden, postoperatieve wonden, oppervlakkige wonden en pretibiale wonden (strekzijde van het onderbeen). Verder is Primskin ook prima geschikt voor schaafwonden, oppervlakkige en middeldiepe brandwonden, doorligwonden van de eerste graad en open spataderen.

Bij brandwonden ontstaan soms hypertrofische littekens. Het gaat hier om een overmatige vorming van littekenweefsel waarbij de huid rood, dik en hobbelig oogt. Ook keloïdlittekens, waarbij de littekens buiten hun begrenzing groeien, komen soms voor. Om deze aandoeningen te behandelen, ontwikkelde Spenco de Siliconengel, een gel die vandaag met succes wordt toegepast om littekenweefsel te effenen, de elasticiteit te verhogen en de verkleuring te verminderen. Deze behandeling is mogelijk ongeacht de graad, plaats of leeftijd en maakt het litteken esthetisch meer aanvaardbaar.

Dermal Pads beschermen en ondersteunen de huid op uitstekende, uitpuilende beenderen. Ze worden toegepast bij de preventie van doorligwonden, spastische verlamming of wanneer sprake is van externe protheses of gietstukken. De Pads absorberen druk en passen zich op natuurlijke wijze aan de lichaamsvormen aan. Bovendien zijn ze herbruikbaar en niet toxisch samengesteld.