Vragen over bracing, braces, Push of Push sports? Vind hieronder het antwoord op de meestgestelde vragen. 

Geen antwoord gevonden op uw vraag? Geen probleem. Onze klantendienst en uw vertegenwoordiger helpen u graag verder. U vindt de gegevens op onze contactpagina.


Op deze website staan bij alle Push en Push Sports producten naast de omschrijving van het product ook video’s met instructies hoe het product correct aan te leggen.
Indien er meerdere banden aangelegd dienen te worden, volg dan de molecule-symbolen aanwezig op de velcro’s
.

Het is belangrijk dat de brace regelmatig gewassen wordt om hygiënische en functionele redenen!
  • De wasvoorschriften staan vermeld op de bijsluiter en in het product zelf.
  • Alle braces en bandages zijn machine wasbaar op 30° (behalve de Push med Enkelbrace Aequi Flex en de Push ortho Enkelbrace Aequi: alleen handwas).
  • De brace mag niet in de droogkast en mag niet gestreken worden. Laat de brace gewoon drogen aan de lucht, niet op een warmtebron.
  • Tip: Sluit tijdens het wassen de velcro’s om wrijving van het klittenband op de zachte onderdelen van het product te vermijden. Plaats indien mogelijk de brace in een waszakje ter bescherming.


Het is mogelijk om uw bandage te dragen tijdens activiteiten in het zwembad of in de zee.
De bandage moet nadien wel grondig met stromend water of zeepwater worden afgespoeld om alle zout- of chloorresten te verwijderen.


Een brace kan meerdere keren gedragen en gewassen worden, maar slijt natuurlijk wel door gebruik. De mate van slijtage hangt ondermeer af van het soort brace, de frequentie van gebruik, de zweetproductie en de plaatselijke wrijvingskrachten.
Zo zal een enkelbrace sneller slijtage vertonen dan bijvoorbeeld een polsbrace.
Een goed onderhoud bevordert de levensduur van een brace.
De voorschriften hieromtrent worden door de fabrikant meegeleverd.
Een brace die 2-3x per week intensief gebruikt wordt, zal ongeveer na 1 - 1,5 jaar versleten zijn.
De garantietermijn op materiaal- en productiefouten bedraagt 90 dagen.
Natuurlijke slijtage en schade door foutief gebruik vallen niet onder deze garantie.


Een brace geeft meer steun dan een bandage.
Een bandage bestaat uit elastisch materiaal en geeft voornamelijk druk en huidbescherming maar weinig mechanische steun.
Bij een brace ligt de focus op mechanische steun, al dan niet gecombineerd met druk.
Dus bij een gebrek aan stabiliteit, zoals na een verzwikte knie/enkel, verdient een brace de voorkeur.


Neen, een brace verzwakt de spieren niet.
Een gemiddeld sporter in België is 3 tot 4 uur per week sportief actief. Tijdens deze sportbeoefening wordt bijv. een enkelbrace als hulpmiddel gebruikt ter preventie van een nieuw enkelletsel. Daarmee is niet gezegd dat de enkelspieren op dat moment helemaal buiten werking worden gesteld. Tijdens de rest van de week (naast het sporten) worden de enkelspieren wel voldoende geprikkeld zodat de spieren niet zullen verzwakken.
Daarbij komt dat braces functioneel zijn; niet-risicovolle bewegingen worden in grote mate toegestaan, waardoor spieren actief blijven.
Het is daarnaast wel zo dat een goede bracefabrikant zijn hulpmiddel niet zal aanbevelen zonder te wijzen op het grote belang van spiertraining. Na bijv. een enkelbandletsel dient iedere geblesseerde sporter de enkelspieren te versterken en de coördinatie rondom de enkel te verbeteren.
Dus spieroefeningen zijn, naast een brace, sowieso altijd gewenst.Een brace is een medisch hulpmiddel dat ingezet wordt een gewricht te ondersteunen. De reden hiervoor kan zijn: een gebrek aan stabiliteit, pijn of zwelling.
Een goed aangemeten en juist aangelegde brace beperkt bepaalde bewegingen zonder dat het noodzakelijke bewegingspatroon in de betreffende sport onnodig wordt beïnvloed.
De werking van bijna iedere brace is gelegen in het geven van uitwendige druk (compressie) en mechanische steun.
Verschillende gewrichten kunnen op deze manier ondersteund worden, zoals de enkel, knie, pols, elleboog, schouder, nek en lage rug. 
Om de grote krachten op een gewricht te kunnen 'dempen' is een brace een handig en simpel aan te leggen hulpmiddel. Uiteraard kan hiermee niet elk nieuw letsel worden voorkomen. Dempen betekent niet dat 100% alle krachten kunnen worden weggenomen, maar gelukkig wel de meeste.
Zo heeft wetenschappelijk onderzoek van het enkelgewricht duidelijk aangetoond dat zowel enkeltaping als enkelbracing vooral de ongewenste kantelbeweging naar buiten goed remt. Het effect van een enkelbrace is bijna vergelijkbaar met het effect van een enkeltape.
Het voordeel van een brace is: minder huidirritatie, makkelijk zelfstandig aan te brengen en op lange termijn goedkoper.Omwille van veiligheids- en kwaliteitsredenen nemen wij geen braces terug die door de klant gedragen werden.
Vooraleer een brace terug te sturen* vragen wij u om een aanvraag voor terugsturen in te dienen bij onze klantendienst via info@vitamed.be of telefonisch op 09/210 56 05.
  • Met duidelijke opgave over het hoe en waarom van de terugzending.
  • U ontvangt een RETOURDOCUMENT dat de brace moet vergezellen. U ontvangt instructies voor het terugsturen, bv. goederen goed verpakken in doos.
  • De brace moet in ieder geval ongebruikt zijn en een goede verpakking is onontbeerlijk.
Hebt u zich vergist bij het bestellen dan zijn de kosten voor het terugsturen voor u, hebben wij ons vergist bij het inpakken van uw goederen dan zijn de kosten voor ons.
*afwijken van deze procedure zorgt voor vertraging in verwerking, oplossing en terugbetaling.